© 2011 Zwano Webdesign

Portfolio

 

 

Inleiding Motivatie Opleidingen Ervaring Nieuwe uitdaging

 

 

Waarom Programmeur

Inleiding

Er is mij altijd verteld dat je van je hobby je beroep moet maken. Voor mij is programmeren dan ook een uit de hand gelopen hobby, welke begonnen is in 2006 en tot op de dag van vandaag nog met groot plezier en passie doe. In 2006 ben ik begonnen met een html/javascript cursus bij loi. En vervolgens heb ik door omstandigheden de kans gekregen om een dagopleiding te volgen bij Eduvision tot volwaardig php programmeur, welke ik met beide handen heb aangepakt.

Mijn interesse voor het internet is denk ik net zo begonnen als bij de meeste gevallen onder ons. Het downloaden van muziek via napster, chatprogramma's zoals MSN,ICQ en MIRC. En voordat ik het wist was ik helemaal verslaafd aan het internet.

Echter er komt een moment dat je uitgekeken raakt op deze dingen en je je in andere mogelijkheden van het internet gaat verdiepen.

Je gaat je als het ware afvragen hoe de dingen gemaakt worden en dan vooral met watvoor technieken. Onder het motto "how hard can it be!" ben ik aan de slag gegaan. Al gauw is mijn eerste website geboren. Een simpele website gemaakt via Yahoo, waarvoor je totaal geen kennis van programmeren voor nodig heb.

Al snel breid ik de site uit met kleine items over mijn vakanties. Na grondig research op internet voor een visvakantie in Denemarken krijg ik een nieuw idee. Een linkpagina over vissen, geheel gebasseerd op google. Hiervoor heb ik een cursus webdesign bij de N.T.I. aangevraagd omzodoende 2 hobbies van mij te combineren.

Na +- 3 maanden ben ik klaar met de cursus en lanceer ik op internet de website www.devisexpert.nl . Deze website heb ik geheel in notepad geschreven om hem later te herbouwen met dreamweaver en photoshop. Qua layout zou de website nog grondig verbeterd kunnen worden maar de basis opzet is gelukt, want de site scoort hoog in de google zoekmachine. Na een tijdje geexperimenteerd te hebben met deze website vind ik het leuk om beter met photoshop om te kunnen gaan.

Motivatie

Aangezien ik door deze website nog wat andere connecties heb opgedaan vraagt iemand, die zelf ook een vis weblog heeft, om hem te helpen met zijn website te verbeteren. Omdat ik vind dat hij een leuk weblog heeft biedt ik hem aan om gratis te website in onderhoud te nemen. Voor mij een goeie oefening om photoshop onder de knie te krijgen. Binnen 2 maanden staat er een nieuwe layout voor het fishguppy weblog. Waarbij ik moet zeggen dat er nogsteeds verbetering aan deze website gedaan kunnen worden, bijvoorbeeld de fonts die ik voor deze website gebruikt. Al met al slaat de website aan en stijgt het aantal bezoekers binnen 1 jaar van 7 unieke bezoekers per dag naar 200 unieke bezoekers per dag.

Dit is voor mij een motivatie om mij weer verder te ontwikkelen en om door te gaan waarmee ik bezig was/ben.

U kunt de website overigens hier bezichtigen.

Opleidingen

Door een ongeluk 6 jaar geleden (heup gebroken) , heb ik via mijn advocaat een regeling kunnen treffen om mezelf te herscholen. Na grondig research om internet kom ik uit bij eduvision, hier heb ik mijn situatie voorgelegd en hun om advies gevraagd, wat het beste was om te gaan volgen. Dingen ik zelf interessant vond waren asp,php en flash. Aangezien je niet alles in 1 x kunt leren heb ik hun om advies gevraagd en ben toen uitgekomen om het traject tot php'er te gaan volgen.

Aangezien mijn contract niet werd verlengd bij het bedrijf waar ik destijds werkzaam was, vanwege sluiting i.v.m. de crisis, gekozen voor de dagopleiding PHP Professional te Utrecht.

Op dit moment heb ik php professional en de masterclass php opleiding gedaan en heb tevens ook een certificaat ajax professional. Cijfers 8.5 voor de masterclass en opleiding php professional en een 10 voor ajax professional.

Ervaring

Na alle nodige diploma's gehaald te hebben werk ik nu sinds 1.5 jaar bij Erunner als webdeveloper / php programmeur Rotterdam. En heb hier een hoop geleerd en kunnen leren!

Een nieuwe uitdaging

Jammer genoeg is de structuur van het bedrijf aan het veranderen en verdwijnt veel van mijn werk. Daarom ben ik nu opzoek naar een nieuwe uitdagende baan als web developer.